Kielverhalen

Met uitzetting bedreigde MS-patiënt zoekt naar huis op camping

Dit bericht werd gepubliceerd in PZC

De protestactie tegen het sluiten van de woning van een MS-patiënt in Middelburg is vrijdag niet doorgegaan. Burgemeester Harald Bergmann heeft de sluiting een week uitgesteld.

De 45-jarige MS-patiënt uit Middelburg, Jean-Paul ’t Gilde, reageert opgelucht op het besluit de sluiting op te schorten. “Ik heb afgelopen nacht eindelijk goed geslapen.” Maar ’t Gilde is nog niet uit de gevarenzone. Hij heeft nog geen ander huis gevonden. Zijn beste optie is een caravan ergens op een camping te huren. Dat zou ongeveer 375 euro per maand kosten. Maar dat geld heeft hij niet.

De overbuurman vindt de hele situatie ‘schandalig’. Hij zegt nooit iets raars te hebben gezien. Nedzad Topalovic, die een huis verder woont, bevestigt dat. “Jean-Paul heeft maar zelden bezoek. Hij kreeg echt geen klanten over de vloer.” Daarom zal er tijdens de sluiting volgende week een protestactie door sympathisanten gehouden worden.

De aanwezigheid van een balletjespistool was voor burgemeester Harald Bergmann de belangrijkste reden om de woning te sluiten. “Bij meer dan vijf gram cannabis heb je al een probleem. Bij deze verdachte was er sprake  van verzwarende omstandigheden, zoals het verboden wapen.”

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Kielverhalen

Thema door Anders Norén